Gerhard Lamprecht

Gerhard Lamprecht

Darsteller, Regie, Drehbuch, Kamera, Sonstiges, Produzent
*06.10.1897 Berlin; †04.05.1974 Berlin

Biografie

Gerhard Lamprecht was born in 1897 and died in 1974 in Berlin. At the age of 16, he had his screenwriting debut. He studied Art History and Dramatics and took acting classes. He was also internationally well-known as a film historian and collector. Until 1970, he worked on the 11-volume complete catalog of German Silent Movies, which with over 5000 pages is considered the most authoritative work on silent films between the years 1903 - 1931.

Source: German films Service & Marketing GmbH

Filmografie

1957 Menschen im Werk
Regie, Drehbuch
 
1955 Oberwachtmeister Borck
Regie
 
1954 Der Engel mit dem Flammenschwert
Regie
 
1953/1956 Meines Vaters Pferde [Einteilige Fassung]
Regie
 
1953/1954 Meines Vaters Pferde. 2. Teil: Seine dritte Frau
Regie
 
1953/1954 Meines Vaters Pferde. 1. Teil: Lena und Nicoline
Regie
 
1952/1953 Farbenfrohes Handwerk
Sonstiges
 
1951 In kupfernen Pfannen gebraut
Sonstiges
 
1949 Madonna in Ketten
Regie
 
1948/1949 Quartett zu fünft
Regie
 
1946 Irgendwo in Berlin
Regie, Drehbuch
 
1944/1950 Ich glaube an dich
Kamera
 
1944/1945 Die Brüder Noltenius
Regie
 
1944/1945 Kamerad Hedwig
Regie
 
1942/1943 Du gehörst zu mir
Regie
 
1942 Diesel
Regie, Drehbuch
 
1941 Clarissa
Regie
 
1940 Mädchen im Vorzimmer
Regie
 
1939 Frau im Strom
Regie
 
1939 Die Geliebte
Regie
 
1938 Der Spieler
Regie
 
1938 Le joueur
Regie
 
1937 Die gelbe Flagge
Regie
 
1937 Madame Bovary
Regie
 
1936 Ein seltsamer Gast
Regie
 
1935 Der höhere Befehl
Regie
 
1935 Einer zuviel an Bord
Regie
 
1935 Un homme de trop à bord
Regie
 
1934/1935 Barcarolle
Regie
 
1934/1935 Barcarole
Regie
 
1934 Prinzessin Turandot
Regie
 
1934 Parade vor Friedrich dem Großen
Regie
 
1934 Turandot. Princesse de Chine
Regie
 
1933/1934 Einmal eine große Dame sein
Regie
 
1933 Un certain Monsieur Grant
Regie
 
1933 Ein gewisser Herr Gran
Regie
 
1933 Un jour viendra
Regie
 
1932/1933 Spione am Werk
Regie
 
1932/1933 Was wissen denn Männer
Regie
 
1932 Der schwarze Husar
Regie
 
1931 Emil und die Detektive
Regie
 
1931 Zwischen Nacht und Morgen
Regie
 
1930 Zweierlei Moral
Regie, Drehbuch, Produzent
 
1928 Misdroy
Regie
 
1928 Unter der Laterne. Trink, trink, Brüderlein, trink
Regie, Drehbuch, Produzent
 
1927/1928 Der alte Fritz. 2. Ausklang
Regie, Produzent
 
1927/1928 Erstarrte Märchenwelt
Regie
 
1927/1928 Der Mann mit dem Laubfrosch
Regie, Drehbuch, Produzent
 
1927/1928 Der alte Fritz. 1. Friede
Regie, Produzent
 
1927 Am Fuße des Aetna
Regie
 
1927 Taormina auf Sizilien
Regie, Drehbuch, Kamera
 
1927 Der Katzensteg
Regie, Drehbuch, Produzent
 
1926 Die Unehelichen
Regie, Drehbuch, Produzent
 
1926 Schwester Veronika
Regie, Drehbuch, Produzent
 
1926 Menschen untereinander
Regie, Drehbuch, Produzent
 
1925 Die Verrufenen
Regie, Drehbuch
 
1925 Hanseaten
Regie, Drehbuch
 
1924 Die Andere
Regie
 
1923 Buddenbrooks
Regie, Drehbuch
 
1922/1923 Und dennoch kam das Glück
Regie, Drehbuch
 
1922/1923 Das Haus ohne Lachen
Regie, Drehbuch
 
1921 Lüge und Wahrheit
Drehbuch
 
1921 Fliehende Schatten
Regie, Drehbuch
 
1921 Frauenbeichte. 3. Die Beichte der Krankenschwester
Regie
 
1921 Frauenbeichte. 2. Die Beichte der Mörderin
Regie
 
1921 Frauenbeichte. 1. Die Beichte der Ausgestoßenen
Regie
 
1921 Die Erlebnisse einer Kammerzofe
Regie
 
1921 Der Friedhof der Lebenden
Darsteller, Regie, Drehbuch
 
1920/1921 Erfolg verblüffend
Regie, Drehbuch
 
1920/1921 Pfropf- und Wumpfenschrumpfer
Regie, Drehbuch
 
1920-1943 Biographischer Querschnitt
Regie
 
1920 Die sturmfreie Bude
Darsteller
 
1920 Es bleibt in der Familie
Regie, Drehbuch
 
1920 So ein Lausbub (Paulchen Semmelmann)
Drehbuch
 
1920 Niemand weiß es
Drehbuch
 
1920 Liebe und Trompetenblasen
Darsteller
 
1919 Herr über Leben und Tod
Drehbuch
 
1919 Der Flimmerprinz
Drehbuch
 
1919 Marionetten der Leidenschaft
Drehbuch
 
1919 Tötet nicht mehr!
Drehbuch
 
1919 Der Seelenverkäufer
Drehbuch
 
1918 Der Weltspiegel
Drehbuch